În cazul napolitanelor asortate cu blăniţă de şoricel şi aromate cu damf de putrefacţie, cu care o mamă din Galaţi a fost la un pas de a-şi „ferici" fetiţa, verdictul comisarilor bihoreni de la Protecţia Consumatorului a fost acela că nu există nicio explicaţie şi niciun vinovat. Ba mai mult chiar, n-au înţeles nici că proprietăţile chimicalelor folosite pentru conservarea napolitanelor pot servi, la fel de bine, şi la îmbălsămare
Stire: o femeie a cumpărat pentru fetiţa ei, în varstă de patru ani, o pungă cu napolitane, dintr-un supermarket gălăţean. A desfacut ambalajul, a vrut să-i întinda punga copilei ca să se serveasca, dar un impuls inexplicabil, probabil instinctul protector al părintelui, a determinat-o să bage ea prima mana în pungă. A simţit ceva pufos, era blana unui şoarece aflat în putrefacţie.
Citim ştirea şi, oripilaţi, scandalizaţi, ne imaginăm ce s-ar fi întamplat dacă fetiţa ar fi înghiţit napolitanele contaminate cu microbi dintre cei mai periculoşi, care provoacă boli infecţioase grave precum ciumă (!), leptospiroză sau turbare. Apoi, ne speriem realizând, că, la fel ca la o tombolă, oricine putea lua de pe raftul supermarket-ului acea pungă, o veritabilă bombă biologică. Brusc, avem nevoie să aflăm că suntem protejaţi de riscul imens pentru sănătate al unui asemenea „accident".
Continuăm să citim stirea dornici să aflăm ce măsuri au luat cei plătiţi de noi, contribuabilii, pentru a fi eficienţi şi necruţători în asemenea situaţii, funcţionarii unor instituţii cu denumiri sugestive: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Inspecţia Sanitară de Stat, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. În primă instanţă, aflăm doar că se vor face controale la magazin şi la producător.
Abia peste câteva zile avem parte şi de deznodământul care ne demonstrează, o dată în