Specialiştii subliniază că atunci când răcim trebuie să apelăm la câteva “lucruri” care ne pot scăpa din impas. Şi tot specialiştii recomandă lista cu alimente salvatoare în caz de răceală.
Conform site-ului webmd.com., batoanele îngheţate din suc natural de fructe ajută la calmarea gâtului iritat şi uscat. Iar secretul în combaterea răcelii este hidratarea, pentru a subţia mucusul şi a fi mai uşor de eliminat.
Mult mai simplu
De asemenea, carnea de curcan este o extraordinară sursă de proteină slaba care întăreşte corpul şi îl energizează pentru a putea lupta cu boala. O salată de legume ne poate pune pe picioare, însă este mult mai simplu să îţi faci un suc natural de legume. Supa de pui face minuni când eşti răcit: are efecte antiinflamatorii şi în plus ajuta cilii din nas să protejeze corpul de pătrunderea altor bacterii şi virusuri.
Puţin usturoi în mâncare ajută la stimularea sistemului imunitar. În plus usturoiul are efect antimicrobian şi ajută la decongestionarea căilor nazale. Ceaiul este foarte important. Indiferent dacă este ceai verde sau ceai negru, ceaiul conţine antioxidanţi care vor stimula sistemul imunitar. În plus, aburii de la ceaiul fierbinte te vor ajuta să eliberezi căile nazale.
Bananele ajută
Întregi sau pasate, bananele ajută la calmarea greaţurilor, stărilor de vomă şi a diareei. În general copiii au aceste simptome când sunt răciţi, iar bananele sunt primul aliment, pe lângă orez, pe care medicii îl recomandă pentru recuperarea de după tulburările intestinale.
Ca şi bananele, pâinea prăjită ajută la recuperarea după diareea provocată de răceală. Iar specialiştii mai spun că dacă adăugăm şi supa de pui, avem o “combinaţie” care ajută la lupta cu boala.