Sarmalele au fost incluse de publicaţia americană Business Insider pe o listă a mâncărurilor internaţionale care trebuie încercate de orice turist
Selecţia specialităţilor locale a fost făcută pe baza opţiunilor venite din partea editorilor publicaţiei, a turiştilor, dar şi a recomandărilor făcute de persoane din ţările de origine a felurilor de mâncare.
Prezentate ca foi de varză murată umplute cu un amestec de orez şi cărnuri condimentate, sarmalele sunt descrise care fiind o specialitate extrem de populară în România, care se consumă mai ales iarna.
În ciuda faptului că paternitatea sarmalelor a fost şi este încă disputată de ţări precum Croaţia, Turcia, Polonia sau Bosnia, străinii care ne trec pragul le consideră un preparat românesc. La sfârşitul anului trecut, sarmalele au figurat într-un clasament al felurilor tradiţionale de Sărbători, realizat de portalul american de ştiri „Travel and leisure". Autorii scriau la acel moment despre cât de important este pentru un străin felul în care percepe mâncărurile tradiţionale din ţara pe care o vizitează, experienţă obligatorie pentru fiecare turist care se respectă.
Borşul rusesc Foto Business Insider
Astfel, cei care vizitează Rusia nu trebuie să rateze borşul de gulii cu zarzavat, cu o lingură de smântână trântită deasupra şi un pahar cu vodcă alături, cârnaţii de porc kranjska klobasa, preparaţi cu usturoi sunt obligatorii pentru străinii care ajung în Slovenia, iar în Ucraina ar trebui încercate găluştele varenyky, umplute cu legume, brânză, varză murată sau carne.
Faimosul jambon spaniol FOTO Business Insider
În cazul americanilor şi italienilor alegerile au fost previzibile, hamburgeri şi vestita pizza, la fel şi în Spania, unde jambonul iberic este o marcă gastronomică locală.
Katsudon, preparatul japonez care le poartă noroc studenţilor FOTO