• Au riscat totul si au investit intr-o pasiune • Mama si fiica au deschis un atelier de bunatati facute numai cu ingrediente naturale, fara E-uri, dupa retete culese din toata tara • Acum vand bunatati in mai multe tari din Europa • "Este nevoie de multa munca. Fac asta de vreo 3 ani impreuna cu mama", a spus Cristina Covalschi
Doua iesence, mama si fiica, pot fi un exemplu demn de urmat in afaceri. Acestea s-au hotarat, in urma cu 3 ani, sa investeasca intr-o pasiune culinara. Cele doua gatesc produse traditionale, fara E-uri sau conservanti. Desi familia avea deja o mica afacere, diferita de ceea ce voia sa faca, ieseanca a simtit ca poate reusi in afaceri impreuna cu mama sa si nu s-a inselat deloc. Acum, bunatatile preparate dupa retetele bunicii ajung si in strainatate. Nu a investit o suma foarte mare si a inceput totul treptat. A cumparat un minilaborator, unde erau preparate bunatatile, a cautat furnizori care sa le aduca ingrediente cat mai naturale pentru pregatirea preparatelor, iar in final, dupa ce retetele au fost stabilite, bunatatile au inceput sa fie pe placul clientilor. "De vreo 3 ani am inceput sa fac asta cu mama. Ea e cu retetele si cu prepararea lor, iar eu sunt cu vanzarea. Avem la sediul firmei, din Pacurari, un minilaborator unde se fac toate prajiturile. Nu se fac la scara industriala, pentru ca nu asta este intentia noastra. Ci vrem totul natural, cu ingrediente cat mai naturale si de asta avem o productie limitata", a spus Cristina Covalschi.
Branza de la Bistrita, faina din Husi
Pentru ca toate preparatele sa fie facute fara E-uri, cele doua afaceriste au incercat sa gaseasca furnizori locali care sa le aduca ingredientele necesare. Insa au renuntat dupa putin timp si acum le aduc de la producatori din Bistrita sau de la Husi. "De exemplu, pentru branzoaica proaspata, folosim branza de vaci de la un fur