"Îmi amintesc cu mare plăcere momentul în care am aterizat pentru prima oară pe Aeroportul Kennedy din New York cu bagajele pline de vise", ne-a mărturisit Carmen Santorelli, femeia care "le poartă sâmbetele" iubitorilor de ciocolată, ghidându-i prin Manhattan, centrul comercial, financiar şi cultural din The Big Apple. Povestea ei este simplă, însă rezultatul a depăşit toate aşteptările lui Carmen. Ea a devenit, în mai puţin de patru ani, singurul ghid al ciocolatei din New York.
"E drept, nu am visat niciodată să am afacerea mea, însă, dacă vreodată am urmat un sfat al mamei mele, acela a fost: «Să nu-ţi fie teamă să ai aspiraţii înalte!»", ne-a povestit, în exclusivitate, Carmen Santorelli, o româncă în vârstă de 32 de ani, care a găsit, peste Ocean, cheia succesului în afaceri. Aceştia au fost primii ei paşi în tumultuoasa viaţă de afacerist într-un oraş colosal şi extrem de competitiv.
Părăsirea României cu destinaţia Statele Unite i s-a părut, după cum mărturiseşte astăzi, o decizie foarte îndrăzneaţă la acel moment. Din oraşul copilăriei sale, Galaţi, după ce a absolvit Facultatea de Litere, profil română-franceză, în cadrul Universităţii Dunărea de Jos, după ce a lucrat în presă - la Rompres, Monitorul de Galaţi şi România liberă -, a ajuns tocmai la New York, unde a continuat să studieze.
"Mi-am petrecut primii ani terminându-mi studiile, cu un masterat în Publishing la Universitatea newyorkeză Pace, şi lucrând la diverse edituri de carte în departamentul editorial."
A urmat şi un stagiu de trei luni la Organizaţia Naţiunilor Unite, în cadrul Biroului de presă de la sediul din New York. La începutul acestui an a demisionat din funcţia de editor la Thomson Reuters, un gigant al informaţiilor financiare media, pentru a se ocupa exclusiv de fetiţa ei în vârstă de 7 luni, dar şi pentru a acorda mai mult timp unei afaceri in