Autorităţile din Mehedinţi vor să se asigure că noaptea dintre ani va trece fără evenimente nedorite. Inspectorii sanitar-veterinari verifică deja igiena şi originea produselor, în timp ce pompierii se asigură că nu există risc de incendiu.
Ca să organizeze petrecerea de final de an, în condiţii optime, operatorii economici care organizează Revelionul trebuie să respecte anumite norme de siguranţă.
Şi cum nu toţi proprietarii sunt puşi la punct cu legislaţia, organismele de control îşi fac, în aceste zile, datoria. Inspectorii sanitar-veterinari verifică produsele de origine animală şi non-animală, iar pompierii sunt cu apărarea împotriva incendiilor.
Pentru cei găsiţi cu nereguli, există şi sancţiuni, însă pompierii îşi propun ca, prin astfel de controale, “să fie înlăturate, pe cât posibil, deficienţele constatate şi să se reducă riscurile”, dar în acelaşi timp organizatorii Revelionului să fie instruiţi şi asupra regulilor ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor cu afluenţă mare de public.
“Pe lângă acestea, pe timpul controalelor, se urmăreşte amenajarea şi modul de amplasare a locurilor de ardere a artificiilor, respectarea regulilor privind utilizarea focului deschis, exploatarea instalaţiilor utilitare (electrice, încălzire-climatizare, gaze), asigurarea dotării cu stingătoare de incendiu, marcarea şi menţinerea permanent liberă a căilor de evacuare şi intervenţie în caz de incendiu”, a spus plt. Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.
Produsele din carne, la control
Încă de luni, inspectorii sanitar-veterinari verifică unităţile de alimentaţie publică şi pensiunile agroturistice, urmărind în primul rând originea produselor de origine animală şi non-animală.
“Verificăm condiţiile de depozitare a acestor produse, dar şi igiena în restaurante şi pensiuni. Chiar şi în supermarketuri, avem în veder