Cine nu s-a gandit, macar o data in viata, ca ar putea intra la un moment dat in bucatarie si ar putea sa inventeze felul “acela” de mancare? Probabil, fiecare dintre noi. Putini sunt, insa, cei care au incercat. Si mai putini sunt cei care au avut curajul sa scrie despre experientele lor gastronomice.
Dan Chisu este insa unul dintre ei. ''Inainte, cu mult inainte de a deschide restaurantul Esperanto, gateam o data pe saptamana pentru prieteni.
Venea cine dorea, chiar si neinvitat. Era un fel de joia gatitului. Apoi m-am plictisit de ei si de spalat vase. Asa ca am inceput sa gatesc in deplasare.
Am facut-o cu mare pasiune, mai ales ca dadeam telefon si spuneam ce imi trebuie, aparand ca un sensei, doar cu jumatate de ora inainte de masa. Atunci am inceput sa inventez.
Pentru ca niciodata nu gaseam pe masa ceea ce comandam din piata. Pentru ca trebuie sa stii ca numai daca iti faci singur piata vei gati ce-ti doresti. Piata iti da inspiratie.
Piata te face creativ. Du-te acolo si o sa vezi cate idei de retete iti vin in minte'', marturiseste Chisu.
Preparate exotice cu mirodenii
Combinand pasiunea pentru scris cu cea pentru gatit, Dan Chisu a reusit sa obtina ceea ce va aparea pe 20 decembrie in rafturile librariilor – “Retete pe muchie de tigaie, povestite de Dan Chisu”, un manual culinar, un cadou perfect pentru Sarbatorile de iarna si nu numai.
Asa cum se poate deduce si din titlu, “Retete pe muchie de tigaie, povestite de Dan Chisu” nu este o insiruire de retete si ingrediente folosite pentru obtinerea lor.
Cartea cuprinde aproximativ 30 de retete – povesti, cu personaje, scenarii cum ar fi:
Bucatarie inventata, Retete exotice cu mirodenii, Deserturi speciale, Retete de la prieteni, Retete la cuptor.
Autorul isi va lansa lucrarea intr-un stil cat se poate de original – va comp