Chiar şi cei care au reţineri în a petrece de Halloween, pentru că este o sărbătoare “de import”, se pot bucura de vedeta zilei de 31 octombrie: dovleacul. Pe lângă sculpturile spectaculoase în dovleac, care îi încântă pe cei mici, din această legumă, gospodinele pricepute pot prepara feluri de mâncare delicioase, care vor face întreaga familie să se lingă pe degete - supă, plăcintă, pilaf sau brioşe. Iată, azi, 8 bunătăţi pe care te invităm să le încerci. Cu pui şi cartofi
Ingrediente: o ceapă, două linguri ulei de măsline, 4 pulpe de pui, două crenguţe de rozmarin, câteva frunze de pătrunjel, 2 căţei de usturoi, o linguriţă oţet de mere, un dovleac, 6 cartofi, sare, piper. Preparare: se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă ceapa tocată şi se căleşte. Se pun pulpele de pui, sare, piper şi se adaugă puţină apă, apoi oţetul, pătrunjelul şi usturoiul. Se lasă pe foc până scade apa, după care se adaugă dovleacul tăiat fâşii, cartofii tăiaţi şi rozmarinul. Se acoperă vasul cu un capac şi se bagă la cuptor 30 de minute. Apoi se scoate capacul şi se mai lasă încă 10 minute. Plăcintă
Ingrediente: pentru blat - 7 linguri de lapte, 7 linguri de zahăr, 7 linguri de făină, un ou, o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi una de oţet, 450 g făină + un ou pentru uns; umplutură: -1 kg de dovleac plăcintar (miez, fără coajă), o cană de zahăr, două pliculeţe de zahăr vanilat, 50 g de unt, o linguriţă de scorţişoară. Preparare: blatul - se pun cele 7 linguri de lapte, de zahăr şi de făină într-o crăticioară pe foc şi se amestecă încontinuu cu o lingură. Când se topeşte zahărul şi se umflă laptele, se ia de pe foc şi se dă deoparte să se răcească. Apoi se pune oul şi se amestecă bine. Se adaugă linguriţa de bicarbonat, care se stinge cu cea de oţet şi se amestecă în continuare. Când compoziţia devine o pastă, se pune făina treptat şi se amestecă până se face un aluat el