Persoanele care au o dietă alcătuită din alimente nepreparate termic se îmbolnăvesc rar şi sunt pline de energie. Se recomandă ca trecerea de la alimentaţia obişnuită la bucătăria fără foc să se facă treptat, pentru a nu stresa organismul.
În prezent, alimentaţia pe bază de crudităţi este etichetată cu termenii „raw" şi „vegan". Alimentaţia veganilor se compune din fructe şi din legume proaspete, din cereale şi din diverse tipuri de sâmburi cruzi (migdale, nuci, fistic, alune etc.). În general, persoanele care adoptă acest stil de alimentaţie sunt frecvent confundate cu vegetarienii.
Citiţi şi:
Viaţa bio, preţioasă pentru sănătate, dar şi pentru buzunare
Mâncarea tip fast-food îi prosteşte pe cei mici
Într-adevăr, atât veganii cât şi vegetarienii exclud carnea din alimentaţie. Însă, spre deosebire de unii vegetarieni, care introduc în dietă lapte şi ouă, veganii consumă exclusiv hrană crudă. Potrivit profesorului biochimist rus Israel Brekhman, spre deosebire de alimentele procesate, cele în stare naturală fortifică energiile existente în organism. Astfel, pot fi prevenite o serie de boli, precum: afecţiunile digestive, constipaţia, depresia, oboseala cronică sau chiar cancerul.
Scut împotriva bolilor de inimă şi cancerului
Lista beneficiilor hranei vii este lungă, iar dovadă stă numărul mare de studii realizate de-a lungul timpului. O astfel de cercetare a fost publicată în anul 1996 în „British Medical Journal". Potrivit cercetătorilor britanici, persoanele care mănâncă fructe proaspete zilnic prezintă un risc cu 24 la sută mai mic de a suferi de boli de inimă.
Fructele menţin elasticitatea vaselor de sânge, prevenind astfel hipertensiunea arterială, un factor de risc în apariţia bolilor de inimă. De asemenea, profesorul finlandez Hanninen Otto, de la Universitatea din Kuopio, a observat că o diet