Cea de-a noua ediţie a târgului, organizată în curtea interioară a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu" le oferă braşovenilor produsele mult îndrăgite precum peştele afumat, mozzarella de bivoliţă, cârnaţii ţărăneşti din pulpă de porc, jumările şi cârnaţii cu busuioc. Braşovenii au călcat pragul târgului încă de la ora 10.00, imediat ce producătorii şi-au expus marfa pe tarabe.
Târgul de produse tradiţionale, 100% naturale, a devenit deja o tradiţie în oraşul de la poalele Tâmpei. Pe tarabele producătorilor veniţi din toată ţara se regăsesc cele mai bune produse tradiţionale.
Zeci de braşoveni, clienţi fideli ai târgului, au venit încă de la deschidere să-şi cumpere produsele tradiţionale preferate. „Sunt client fidel al târgului Slow Food pentru că aici găsesc mâncare naturală, care are un alt gust faţă de ceea ce se găseşte în comerţ şi chiar dacă este mai scumpă, eu zic că merită. În special cumpăr produse din carne şi brânză", a spus Gabriel Eremia.
Preţuri convenabile
Mozarella din lapte de bivoliţă, de la Rupea se vinde cu 18 lei/kg, jumările cu 30 lei/kg, ceafa condimentată cu 37 de lei/kg, caltaboşul cu 20 lei/kg, toba cu 19 lei/kg, cârnaţii ţărăneşti din pulpă de porc costă 5 lei/kg, cârnaţii cu busuioc 25 lei/kg, muşchiul file 45 lei/kg, iar costiţa afumată 20 lei/kg.
Cel mai aşteptat produs a fost, şi de această dată, păstrăvul afumat. „Am venit mereu la târgul ăsta pentru că pot să-mi aleg produsele pe care le doresc. În general, le aleg după cum arată. Am cumpărat ulei presat la rece, pâine de casă, cârnăciori şi jumări, dar cel mai mult îmi plac păstrăvii afumaţi", a mărturisit Maria Cearnat.
„Este pentru a doua oară când vin la târgul acesta. Am cumpărat şi atunci, dar şi de această dată cârnaţi cu busuioc, care sunt foarte buni şi care costă 25 de lei kilogramul", a spus şi Viorica Lapteş, încântată de produsele tra