Cine spune că nu poți mânca dulciuri și să slăbești, se înșeală amarnic. Totul depinde însă de ce fel dulciuri consumăm. Angela Constantinescu ne recomandă să mâncăm în fiecare zi dulciuri crudivore și putem slăbi dacă avem o alimentație sănătoasă și depunem efort fizic constant.
Dulciurile crudivore nu conțin zahăr, unt, ouă, făină sau alte produse rafinate și super extra rafinate. De aceea acestea se digeră mult mai ușor iar aportul caloric este mai mic. ”Orice produs de cofetăre poate fi transpus în varianta bucătăria fără foc: există înghețate crudivore, torturi, prăjituri, fursecuri, ciocolată, budinci, frișcă iar lista poate continua. De regulă în bucătăria fără foc se folosesc îndulcitori naturali cum ar fi fructele uscate, mierea crudă, siropul de agave, siropul de arțar, steviae” explică Angela, o tânără care de câteva luni a adaptat acest stil de viață. În loc de făină se folosesc semințele și nucile.
Angi spune că pentru o digestie optimă acestea din urmă se țin la înmuiat în apă între patru și 12 ore. În loc de unt și ouă se folosește avocado, ulei de cocos, palmier sau cacao.
Cea mai simplă, cremoasă și sănătoasă înghețată
Ingrediente: trei banana. Preparare: bananele coapte se taie rondele și se dau la congelator. Când sunt congelate (se lasă peste noapte) se bagă în robot și se procesează până devin pastă (periodic oprind și dând jos compoziția cu o spatulă de pe pereții robotului). Se pot adăuga și câteva afine congelate sau căpșuni sau zmeură. Se servește pe loc.
Ciocolată delicioasă
Ingrediente: trei linguri unt cocos (sau ulei de palmier), trei linguri sirop agaves au sirop arțar ori miere, două linguri miere, două linguri pudră cacao, două linguri pudră roscove (sau tot cacao), un baton vanilie, o linguriță esență vanilie, nuci sau fructe uscate pentru décor. Preparare: se pune untul de cocos/pa