Sărbătoarea Recunoştinţei (Thanksgiving) reprezintă subiectul central al unui articol postat marţi pe site-ul revistei National Geografic, cu subtitlul "Masa de Ziua Recunoştinţei: Reţeta unei come alimentare?", în care sunt prezentate o serie de mituri şi de adevăruri, dar şi date statistice.
Ingredientele-cheie pentru meniul Zilei Recunoştinţei sunt carnea de curcan şi sosul de merişor.
Aproximativ 254 de milioane de curcani au fost crescuţi pentru a fi sacrificaţi în Statele Unite în 2012, în creştere cu 2% faţă de totalul din 2011, potrivit Serviciului de Statistică din cadrul Departamentului Naţional pentru Agricultură din Statele Unite. În 2011, valoarea comercială a acestor păsări a fost de peste 5 miliarde de dolari.
Circa 46 de milioane de curcani au ajuns în cele din urmă pe mesele americanilor, cu prilejul acestei sărbători, în 2011, reprezentând 334 de milioane de kilograme de carne, potrivit estimărilor furnizate de Federaţia Naţională a Curcanului.
Minnesota este principalul stat american producător de curcani, urmat în acest top de Carolina de Nord, Arkansas, Missouri, Virginia şi Indiana.
Cele şase state americane furnizează împreună peste două treimi din păsările crescute pentru această sărbătoare în Statele Unite, potrivit datelor furnizate de Census Bureau.
Fermierii americani au cultivat, totodată, în 2012, 348 de milioane de kilograme de merişor, care, precum curcanul, îşi are originea în America. Principalele două state producătoare de merişor sunt Wisconsin şi Massachusetts.
Americanii au cultivat în acest an şi 1,22 miliarde de kilograme de cartofi dulci - cei mai mulţi în Carolina de Nord, Mississippi, California şi Louisiana - şi peste 499 de milioane de kilograme de dovleci.
Illinois, California, Pennsylvania şi Ohio sunt statele unde se obţin cele mai mari producţii de dovleci din Statel