Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate în fructe şi legume consumate în Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai în cereale, conform unui studiu al Agenţiei europene pentru securitate alimentară - EFSA, citat de AFP. După cum transmite realitatea.net, studiul indică faptul că 3,5% dintre eşantioane prezentau urme de pesticide care depăşesc limitele maxime de reziduuri (MRL) autorizate.
Pentru realizarea studiului, au fost analizate 11.000 de eşantioane din nouă producţii diferite (portocale, mandarine, pere, cartofi, morcovi, castraveţi, spanac, fasole şi orez) provenite din cele 27 de state membre, Islanda şi Norvegia. Depăşirea limitelor a fost înregistrată la eşantioane de spanac, portocale, orez, castraveţi, mandarine, morcovi şi pere.
Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate în fructe şi legume consumate în Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai în cereale, conform unui studiu al Agenţiei europene pentru securitate alimentară - EFSA, citat de AFP. După cum transmite realitatea.net, studiul indică faptul că 3,5% dintre eşantioane prezentau urme de pesticide care depăşesc limitele maxime de reziduuri (MRL) autorizate.
Pentru realizarea studiului, au fost analizate 11.000 de eşantioane din nouă producţii diferite (portocale, mandarine, pere, cartofi, morcovi, castraveţi, spanac, fasole şi orez) provenite din cele 27 de state membre, Islanda şi Norvegia. Depăşirea limitelor a fost înregistrată la eşantioane de spanac, portocale, orez, castraveţi, mandarine, morcovi şi pere.