Peste 99 la sută dintre oameni tolerează cel mai bine cartoful, se arată într-un studiu britanic. Rezultatele au fost obţinute după ce peste 8.000 de pacienţi au primit testere gratuite pentru verificarea intoleranţei la alimente.
Cercetătorii au vrut să descopere cum pot îmbunătăţi piaţa alimentară, în funcţie de toleranţa oamenilor la anumite substanţe: lactoză, gluten sau amidon.
Cartoful este printre cele mai consumate alimente la nivel mondial, reprezentând circa 20 de procente din raţia zilnică de mâncare a unei persoane. Alte alimente bine tolerate de organism sunt grepfruitul, caisa, mărul, orzul şi lămâia. (E.H.)
Peste 99 la sută dintre oameni tolerează cel mai bine cartoful, se arată într-un studiu britanic. Rezultatele au fost obţinute după ce peste 8.000 de pacienţi au primit testere gratuite pentru verificarea intoleranţei la alimente.
Cercetătorii au vrut să descopere cum pot îmbunătăţi piaţa alimentară, în funcţie de toleranţa oamenilor la anumite substanţe: lactoză, gluten sau amidon.
Cartoful este printre cele mai consumate alimente la nivel mondial, reprezentând circa 20 de procente din raţia zilnică de mâncare a unei persoane. Alte alimente bine tolerate de organism sunt grepfruitul, caisa, mărul, orzul şi lămâia. (E.H.)