Un ou consumat in fiecare zi poate mentine tensiunea arteriala in limitele normale.
Cercetatorii au demonstrat ca ouale contin proteine, care actioneaza la fel ca medicamentele folosite pentru scaderea presiunii sangelui, informeaza Daily Mail consultat de ziare.com.
Descoperirea vine la cateva zile dupa ce un grup de cercetatori a demolat mitul coform caruia consumul oualelor creste riscul unui atac de cord. Conform noului studiu, ouale ajuta activitatea cardiaca, stabilizand presiunea sangelui.
Cercetatorii canadieni de la Universitatea Alberta au demonstrat ca atunci cand ouale intra in contact cu stomacul, acestea produc enzime care stabilizeaza tensiunea arteriala. Totusi, oamenii de stiinta au afirmat ca este nevoie de cercetari aprofundate pentru a demonstra acest fapt si in afara laboratorului.
Studiul a demonstrat ca nivelul de colesterol continut de ou este foarte mic si nu poate provoca un atac de cord.
"Aceasta conceptie gresita, despre oua, conform careia consumul acestui produs creste riscurile unui atac de cord si ridica nivelul de colesterol in sange, trebuie corectata. Grasimile saturate, continute in ou, au un efect foarte bun asupra presiunii sangelui, mentinand-o la un nivel normal. Populatia trebuie incurajata sa introduca aceste alimente in dietele lor zilnice", a declarat cercetatorul Bruce Griffin.
Asociatia pentru Protectia Impotriva Bolilor de Inima a stabilit, in 2005, o limita de consum pentru oua, sugerand ca acestea sa fie incluse in meniu numai de trei ori pe saptamana. Un ou consumat in fiecare zi poate mentine tensiunea arteriala in limitele normale.
Cercetatorii au demonstrat ca ouale contin proteine, care actioneaza la fel ca medicamentele folosite pentru scaderea presiunii sangelui, informeaza Daily Mail consultat de ziare.com.
Descoperirea vine