Ingrediente: 1,5 kg cartofi, 250 g ciuperci, 1 ceapa, 3 linguri untura, 3 linguri faina, 1 ceasca smantana, 3 oua, 25 g pesmet, sare, piper. Fierbeti cartofii in coaja, apoi ii raciti, ii curatati si taiati felii subtiri. Separat, caliti ceapa cu faina si cu feliile de ciuperci, combinandu-le cu cartofii. Adaugati verdeata, sarea si piperul, ungeti cu untura (unt sau ulei), presarati pesmetul si turnati smantana. Inainte de a gratina la cuptor, mai presarati putin pesmet deasupra. Serviti cartofii calzi, cu smantana sau sos de rosii.
Ingrediente: 1,5 kg cartofi, 250 g ciuperci, 1 ceapa, 3 linguri untura, 3 linguri faina, 1 ceasca smantana, 3 oua, 25 g pesmet, sare, piper. Fierbeti cartofii in coaja, apoi ii raciti, ii curatati si taiati felii subtiri. Separat, caliti ceapa cu faina si cu feliile de ciuperci, combinandu-le cu cartofii. Adaugati verdeata, sarea si piperul, ungeti cu untura (unt sau ulei), presarati pesmetul si turnati smantana. Inainte de a gratina la cuptor, mai presarati putin pesmet deasupra. Serviti cartofii calzi, cu smantana sau sos de rosii.