Pulpa de grepfrut poate îmbunătăţi sănătatea oaselor, scăzând riscul de osteoporoză, se arată într-un studiu al Universităţii din Texas. Consumul regulat de fruct cu miezul roşu creşte absorbţia de minerale şi calciu, întărind astfel sistemul osos. Cercetătorii au observat că grepfrutul are efecte antioxidante, sporind densitatea osoasă mai mult decât orice alt fruct. Se pare că beneficiile grepfrutului sunt mai vizibile în cazul pacienţilor care au nivelul de calciu şi magneziu din sânge crescut, medicii încercând să stabilească o legătură între acizii din pulpă şi mineralele din organism. Studiile ulterioare se vor axa strict pe acţiunea compuşilor naturali ai grepfrutului, care are toate şansele să devină un aliment minune în prevenirea dezvoltării osteoporozei. Conform ultimelor date, numai în Europa, SUA şi Asia, există 75 de milioane de persoane afectate de această boală, femeile fiind de patru ori mai predispuse decât bărbaţii.
Reducerea simptomelor asociate osteoporozei se axează, în principal, pe întărirea densităţii osoase la femeile aflate în perioada post-menopauză şi maximizarea dezvoltării sistemului osos în primii ani de viaţă. Conform studiilor, 35 la sută din nivelul de sănătate al sistemului osos se formeză în anii de până la pubertate. Ulterior, suplimentele alimentare şi o dietă corespunzătoare întreţin şi fortifică acest sistem. (E.H.)
Pulpa de grepfrut poate îmbunătăţi sănătatea oaselor, scăzând riscul de osteoporoză, se arată într-un studiu al Universităţii din Texas. Consumul regulat de fruct cu miezul roşu creşte absorbţia de minerale şi calciu, întărind astfel sistemul osos. Cercetătorii au observat că grepfrutul are efecte antioxidante, sporind densitatea osoasă mai mult decât orice alt fruct. Se pare că beneficiile grepfrutului sunt mai vizibile în cazul pacienţilor care au nivelul de calciu şi magneziu din sânge crescut, me