La localurile de lux dai un ban în plus şi mănânci mai puţin. Termene de valabilitate expirate şi mai puţină mâncare în farfurie, aşa îşi întâmpină restaurantele timişene clienţii. Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului au mers în control la restaurantele de fiţe din Timiş, acolo unde au descoperit nenumărate nereguli. De exemplu, pentru un cotlet de porc, clientul cu buzunarele doldora de bani plăteşte de la 30 de lei în sus şi primeşte mai puţină mâncare decât crede.
Fură la gramaj
Surprizele s-au ţinut lanţ. „Niciun restaurant verificat până acum nu este în regulă da capo al fine”, a spus Cristian Anton, directorul OPC Timiş. Problemele sunt cunoscute, dar nimeni nu se aşteptă să dea peste ele în localul unde, ca să achite nota de plată trebuie să renunţe la o parte bună din salariul pe o lună.
„Într-un restaurant de lux, unde mergi cu soţia sau cu prietenii să iei o masă şi nici nu te gândeşti că ar putea fi neregului, primeşti, spre exemplu, în loc de 120 de grame de carne, doar 90”. Aceasta este una dintre probleme neînsemnate, pentru că afectează doar buzunarul clienţilor, nu şi sănătatea.
Mâncare stricată
Celelalte nereguli de care s-au lovit inspectorii în periplul lor prin localurile de lux sunt mult mai serioase. Au fost găsite produse cu termene de valabilitate expirate şi marfa depozitată şi transportată în condiţii neigienice. Inspectorii OPC atrag atenţia consumatorilor „să fie tot timpul precauţi atunci când iau masa în oraş pentru că, fără să vrea, ajung victimele agenţilor comerciali”, a continuat Cristian Anton.