Mâncarea de la fast-food afectează nu numai dinţii şi talia, dar şi creierul, susţin mai mulţi cercetători de la o universitate americană, potrivit The Daily Mail.
Consumul de acizi graşi din mâncarea prăjită sau procesată transmite semnale dăunătoare creierului care îşi pierde abilitatea de a controla apetitul. Mai exact, mâncarea de la fast-food afectează capacitatea creierului de a-ţi semnala cât ai mâncat, ceea ce înseamnă că vei avea în continuare senzaţie de foame.
"Este evident că acizii graşi trans sunt dăunători, atât pentru dinţi, dar, după cum putem vedea acum, şi pentru creier", susţine Gene Bowman, de la Universtitatea Oregon.
Acizii graşi trans este numele sub care sunt cunoscute grăsimile nesaturate, greu digerabile. De cele mai multe ori, este dificil să identifici preparatele care conţin astfel de substanţe, susţin jurnaliştii străini.
Aceşti acizi pot cauza numeroase probleme de sănătate precum boli cardiace, colesterol ridicat, obezitate şi chiar diabet.
În afară de cartofii prăjiţi sau mâncarea de la fast-food, grăsimile nesaturate se mai găsesc în unele fursecuri sau biscuiţi, precum şi în popcorn-ul pentru microunde.
Mâncarea de la fast-food afectează nu numai dinţii şi talia, dar şi creierul, susţin mai mulţi cercetători de la o universitate americană, potrivit The Daily Mail.
Consumul de acizi graşi din mâncarea prăjită sau procesată transmite semnale dăunătoare creierului care îşi pierde abilitatea de a controla apetitul. Mai exact, mâncarea de la fast-food afectează capacitatea creierului de a-ţi semnala cât ai mâncat, ceea ce înseamnă că vei avea în continuare senzaţie de foame.
"Este evident că acizii graşi trans sunt dăunători, atât pentru dinţi, dar, după cum putem vedea acum, şi pentru creier", susţine Gene Bowman, de la Universtitatea Oregon.
Acizii graşi trans este numele sub care sunt