• Pasionatii de gastronomie se pot inscrie pana la 1 septembrie pentru a-si demonstra abilitatile in domeniu • Cel mai bun bucatar va primi un cec de 1.000 Euro si trofeul competitiei
Ieri, Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA) a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, detalii privind Campionatul International de Gatit in Aer Liber, care se va desfasura la Gilau, la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, in perioada 14-16 septembrie. Evenimentul este o premiera in Romania, o initiativa ACEEA, preluata dupa modelele internationale ale concursurilor de profil. Pentru prezentarea programului, la Iasi au fost prezenti Iulia Dragut, presedinte ACEEA, secretarul Radu Constantin Stanescu, Mihaela Amariei, cenzor al asociatiei, si Maria Stefan, maestru gastronom.
"Am redactat acest proiect in ideea de a stimula creativitatea romanilor pentru a scoate in evidenta foarte multi concurenti, pasionati de gastronomie", a declarat Radu Constantin Stanescu. La concurs se poate inscrie orice persoana ce are varsta minima de 18 ani, fara a fi necesare studii sau activitati desfasurate in domeniu. Taxa de participare este de 350 mii lei (35 RON) si este achitata de fiecare echipa, care poate fi formata din cel mult trei persoane. Concurentii trebuie sa-si aduca materia prima pentru gatit si vesela necesara. Acestia vor trebui sa gateasca o cantitate de mancare pentru minimum 10 persoane. Participantii vor fi jurizati de un juriu format din cinci membri, specialisti in domeniu. Acestia vor puncta concurentii in functie de gustul mancarii gatite, prezentarea produselor alimentare in forma finala, dexteritatea si originalitatea vestimentatiei participantilor, aspectul exterior al standului. Concurentul care va acumula cele mai multe puncte va primi trofeul campionatului si un cec in valoare de 1.000 Euro ca premiu. De asemenea, membrii juri