Organizata in aer liber, manifestarea de pe 17 si 18 martie va consta in demonstratii de gatit ale maestrilor bucatari, prezentari de retete din diferite tari. Reprezentantii Republicii Moldova, ai Ungariei, Israelului, Uzbekistanului si Suediei vor gati tocana de porc cu mamaliga, tocana de cocos, paella, pilaf cu carne de pui si ciorba de peste. Anul trecut, la Iasi s-a gatit cea mai mare tocana de pui cu ciuperci din lume Cea de-a doua editie a Cupei Moldovei la Gatit, eveniment organizat in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber, revine la Iasi cu noi surprize. In prima zi a competitiei, pe 17 martie, in Piata Unirii va avea loc o „simfonie a ceaunelor". Aceasta reprezinta o demonstratie pentru public, oferita de maestri bucatari si de alti pasionati ai gastronomiei din tara, Republica Moldova, Ungaria, Israel, Uzbekistan si Suedia. Nici de la aceasta editie nu vor lipsi concursurile adresate gospodinelor moldovence. Acestea vor avea prilejul sa prezinte produse naturale conservate pentru iarna si un preparat dulce. De asemenea, in seara celor doua zile de „campionat", iesenii se vor putea bucura si de muzica buna. Trupa SENSOR va concerta in seara de 17 martie, inainte de festivitatea de premiere, iar in seara de 18 martie atmosfera va fi intretinuta de trupa de cover-uri AL!AS. In prima zi a evenimentului iesenii pot savura mincaruri gatite dupa retete din Banat, Dobrogea, Ardeal, dar si de peste hotare. „Se va amenaja o zona delimitata in centrul actiunii, fata in fata cu scena mare, spatiu in care se vor amplasa 8 ceaune de capacitate mare, fiecare cu cite un arzator, in forma de cerc. In mijlocul cercului se va amenaja bucataria, unde specialistii isi vor pregati mincarurile de fata cu spectatorii. In fiecare ceaun se va gati un preparat specific unei tari, iar bucatarii vor prezenta, in repetate rinduri, reteta pentru public. Alaturi de bu