Grupul de firme din industria preparatelor din carne Angst sustine ca este primul producator al Salamului de Sibiu, preparat dupa reteta lui Filippo Dozzi, dupa ce compania Caroli Foods a anuntat, luni, ca a investit 50.000 euro in recuperarea retetei si lansarea produsului, anunta Mediafax.
"Salsi, membra a grupului de firme Angst, este urmasa directa a fabricii de salam Filippo Dozzi si poate atesta documentar ca este primul producator al Salamului de Sibiu din Romania. Reteta originala este anterioara anului 1935. In 1910 s-a infiintat in Sinaia fabrica de salam Filippo Dozzi. Documentele aflate in arhiva noastra atesta productia Salamului de Iarna (Salam de Sibiu) de la data inceperii productiei. Pret de aproape un secol reteta si procesul tehnologic au fost pastrate si folosite la fabrica Angst din Sinaia", se arata intr-un comunicat al Angst.
Vicepresedintele Angst, Stefan Padure, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca nu exista niciun conflict intre compania pe care o reprezinta si Caroli.
"Nu este niciun un conflict intre noi si Caroli. Doar vrem sa se stie ca noi suntem cei cu traditie in producerea salamului. Producem Salamul de Sibiu, dupa reteta lui Filippo Dozzi, de peste 100 de ani", a spus Padure.
Producatorul de mezeluri Caroli Foods a transmis, luni, un comunicat in care anunta lansarea Salamului de Sibiu, preparat dupa reteta italianului Filippo Dozzi.
"Ideea lansarii de catre Caroli Foods a Salamului de Sibiu a aparut acum un an de zile. Recuperarea retetei originale si cercetarea asociata au reprezentat o investitie de aproximativ 50.000 de euro. Legenda spune ca parintele salamului de Sibiu este un italian, Filippo Dozzi, care a deschis la Sinaia o fabrica de salamuri la inceputul secolului 20. Salamul era fabricat numai iarna de catre mezelari din Sibiu. La export, salamul era trecut prin va