Gutuia previne virozele respiratorii si scade nivelul colesterolului. Medicii nutritionisti considera gutuile drept o sursa semnificativa de zaharuri simple, usor asimilabile de organism. Potrivit specialistilor, aceste fructe au un continut ridicat de substante pectice, cu rol important in reducerea colesterolului din organism. Mai mult, ele ajuta la reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si la eliminarea substantelor toxice din organism. Expertii sustin ca un consum regulat de gutui imbunatateste digestia, doua felii de gutuie zilnic ajutand la tratarea virozelor respiratorii. Citeste mai multe pe Gandul.info;
Apa din cartofi, refolosibila. O noua tehnologie de a extrage apa din cartofii folositi pentru producerea de chipsuri este testata de PepsiCo. Potrivit cotidianului "The Daily Telegraph", apa produsa ar putea-o inlocui pe cea de la robinet si ar putea chiar sa devina apa potabila in regiunile secetoase. Inginerii din spatele acestui proiect spera sa poata utiliza apa din cartofi in toate fabricile si, astfel, sa se debranseze total de la reteaua publica de alimentare, informeaza Adevarul.ro;
Vaccin impotriva bolilor pneumococice la copii, lansat in Romania. O noua generatie de vaccin pentru prevenirea bolilor pneumococice, care provoaca anual decesul a aproximativ 1,6 milioane de persoane, jumatate dintre victime fiind copii cu varsta de pana in cinci ani, a fost lansat, recent in Romania. Organizatia Mondiala a Sanatatii considera bolile pneumococice principala cauza a mortii infantile. Potrivit statisticilor, Romania are cel mai mare procent al mortalitatii infantile de pe continent, de 13,9 la suta, dupa Moldova si Ucraina, in conditiile in care 2.250 de copii cu varsta mai mica de 1 an au murit doar anul trecut, scrie Gandul.info;
Remediul pentru cancer - o proteina care ataca celulele bolnave. O protein