In judetul Iasi, produsele alimentare reprezentative sunt cascavalul de Harlau, placinta si colacul moldovenesc, precum si apa minerala "Amfiteatru". In cursul saptamanii trecute, Ministerul Agriculturii a aprobat lista produselor alimentare renumite si recunoscute dupa aria geografica. Lista cuprinde produse din carne si panificatie, lapte, sucuri si ape minerale naturale, pentru care producatorii au solicitat inregistrarea cu marca traditionala. "Toate aceste produse sunt recunoscute pe plan national, avand un succes deosebit pe piata de profil. Cu toate acestea, nu se poate vorbi de certificarea lor conform standardului european. Turistii straini vor avea posibilitatea de a sti ce produse pot fi cumparate din zonele pe care le viziteaza", a explicat ieri Neculai Olaru, director adjunct in cadrul Directiei Generale a Agriculturii si Industriei Alimentare Iasi. Documentatia intocmita de minister va fi transmisa Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, in vederea inscrierii marfurilor in Registrul National al Indicatiilor Geografice.
(C.P.)
In judetul Iasi, produsele alimentare reprezentative sunt cascavalul de Harlau, placinta si colacul moldovenesc, precum si apa minerala "Amfiteatru". In cursul saptamanii trecute, Ministerul Agriculturii a aprobat lista produselor alimentare renumite si recunoscute dupa aria geografica. Lista cuprinde produse din carne si panificatie, lapte, sucuri si ape minerale naturale, pentru care producatorii au solicitat inregistrarea cu marca traditionala. "Toate aceste produse sunt recunoscute pe plan national, avand un succes deosebit pe piata de profil. Cu toate acestea, nu se poate vorbi de certificarea lor conform standardului european. Turistii straini vor avea posibilitatea de a sti ce produse pot fi cumparate din zonele pe care le viziteaza", a explicat ieri Neculai Olaru, director adjunct in cadrul Directiei G