Pasionată de arta culinară, Raluca transformă bucătăria într-un spaţiu al experimentelor. Combină ingredintele într-un joc aproape ludic, iar ceea ce rezultă este răsfăţ pentru papilele gustative.
Raluca vorbeşte cu poftă despre pasiunea pentru gătit şi numai plăcerea ei de a povesti ce delicatese ştie să prepare te face să-ţi „plouă în gură“...la propriu. Doar când pomeneşte ingredientele deja ştii că trebuie neapărat cel puţi să guşti din „creaţiile“ culinare.
Pasiunea pentru gătit există de mai multe generaţii în familia Ralucăi, astfel că tradiţia nu se putea opri tocmai la ea.
„Când creşti într-o astfel de familie, în care părinţii, bunicile şi mătuşile gătesc, iar copiii se adună toţi la masă, n-are cum să nu-ţi placă. Cu timpul, am căutat istoria şi poveştile din spatele diferitelor bucătării ale lumii şi am descoperit o lume fascinantă“, ne-a declarat Raluca.
Şi-a diversificat şi rafinat gusturile când a început să călătorească în străinătate, în facultate, dar a aflat şi despre partea „întunecată“ din arta culinară, cum ar fi existenţa pâinii cu xilină în unele magazine din România! Anul trecut, tânăra a absolvit şi cursurile de bucătar la şcoala Eurodeal.
Farfuridi, blogul culinar
Şi pentru că preferă să împartă cu cei din jur ce se întâmplă în bucătăria sa, Raluca a găsit şi cea mai bună soluţie prin care să combine plăcerea de a găti cu scrisul.
„Cred că experienţa mea, reţetele, poveştile şi sfaturile care se găsesc pe blogul www.farfuridi.role pot fi de folos şi altora. Iar blogul în sine e un îndemn şi un argument în favoarea gătitului acasă. Care nu trebuie privit ca o corvoadă, o obligaţie sau ca ceva înjositor, dimpotrivă…“, a spus tânăra pasionată de gătit.
De ce Farfuridi? Pentru că măcar uneori e nevoie şi de „mâncare“ pentru minte. Iar Caragiale face parte din „meniu