E ca şi cum ţi-ai scoate peste noapte 25 kg din propriul corp: dacă îţi tai stomacul în aprilie, până în august eşti ca nou pe plajă.
Focşăneanul Corneliu Florian nu mai suporta dietele. S-a chinuit cum a putut, a încercat toate tehnicile motivaţionale, dar nu putea slăbi. Stresul, mâncatul cu poftă, depresiile l-au învins. La 37 de ani ajunsese la 151 kg şi burta i se revărsa peste cureaua pantalonilor. Şi s-a hotărât: slăbitul prin cuţit. Pare simplu dar e scump – intri un om în sala de operaţie şi peste câteva zeci de minute ieşi alt om. Într-o lună dai jos 20-30 de kg şi parcă vezi viaţa cu alţi ochi. Optimismul îţi revine imediat, în alte 2-3 luni faci liposucţie şi o abdomenoplastie (îndepărtarea excesului de piele) şi devii ca nou.
Te tai la stomac când te doare inima
"Slăbitul chirurgical" prin tăierea unei porţiuni de stomac sau prin "plierea" mucoasei gastrice (plicatura) câştigă teren, mai ales că e văzută şi ca o soluţie rapidă de a scăpa de diabet. Plicatura gastrică, făcută laparoscopic, este cea mai în vogă metodă de micşorare a stomacului. Se fac 5-6 incizii de 1 cm şi intervenţia durează doar câteva zeci de minute. Dacă tăiatul stomacului costă minim 2.500 de euro, la care se adaugă tratamentul ulterior, plicatura gastrică e mult mai acccesibilă: e doar 500 de euro. Preţurile sunt importante pentru că în România aceste intervenţii nu se decontează prin CASS. "Vin persoane cu trimitere de la cardiologi sau pneumologi, pentru că supraponderalii fac un complex de boli asociate", explică doctorul Daniel Timofte.
20 de kg dispar peste noapte
Medicul spune că după operaţie se vindecă diabetul de tip II, pentru că odată cu slăbirea, cantitatea de insulină secretată devine suficientă. Slăbirea după operaţie este dramatică: îţi dispar brusc câteva zeci de kilograme şi o altă armată de specialişti trebuie