Cumparaturile necesita timp, alergatura, dar impun economii la fiecare produs. Se apropie Sarbatorile si fiecare incearca sa faca toate pregatirile. Acestea cer timp, dar, mai ales, cheltuieli care depasesc, de cele mai multe ori, bugetul fiecarei familii. Prepararea mincarurilor traditionale acasa sau cumpararea acestora ramine o optiune pentru fiecare, legata si de timpul de care dispune. In aceasta perioada, prospectarea magazinelor este mai mult decit necesara. De pe masa fiecarui romascan nu ar trebui sa lipseasca carnea. La cea mai mare cautare este carnea de porc, care se comercializeaza intr-o gama diversa de produse. Carnea tocata din care se fac traditionalii cirnati, sarmalutele si pirjoalele se gaseste si in amestec cu carnea de porc. Cele mai scazute preturi la carnea tocata se inregistreaza in Hala Centrala, 9 lei kilogramul, iar in amestec se gaseste la pretul de 12 lei kilogramul. Carne tocata se gaseste si ambalata, dar cumparatorii prefera sa vada ceea ce cumpara. Pentru prepararea fripturii, ofertele sint mai mari: fleica de porc - la pretul de 15,5 lei kilogramul, pulpa cu os la 11,1 lei kilogramul (la macelaria din Bogdan Dragos). Daca se opteaza pentru prepararea piftiei ar fi necesara cumpararea unui rasol de porc, al carui pret variaza intre 7-8 lei kilogramul, a unui cap de porc, la 3,5 lei kilogramul sau a tacimurilor de curcan, foarte cautate in prepararea acesteia. Carnea de pasare, care se gaseste intr-o gama variata de produse, este la fel de apreciata fiind si foarte usor de preparat. Pulpe de pui se gasesc la 8,8 lei kilogramul, copanele la 6,4 lei kilogramul, gaini la 5,4 lei kilogramul, acestea putind fi cumparate de la magazinul Prodman, linga restaurantul Mioritic. Cozonacii sint mai buni facuti in casa, dar, daca timpul nu permite, acestia pot fi cumparati fie din supermarket-uri, la preturi cuprinse intre 2,7 - 3,7 lei bucata, fi