Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu de sezon, cu carne de miel si de pui, variante de pus langa cartofii noi.
Cotlet de miel cu leurda, ardei si cartofi noi
Pulpa de pui umplita, sos de hasmatuchi si cartofi noi
Comenteaza retetele lui Serban Slavescu sau cere-i sfaturi bucatarului pe forumul HotNews.ro dedicat problemelor culinare.
Demonstratia practica a prepararii meniului
Cotlet de miel cu leurda, ardei si cartofi noi
(45 minute)
350 cotlet de miel cu os
1 rosie1/2 ardei gras galben, portocaliu2 linguri vin alb sec1/2 lingurita boia dulce1/2 lingura ulei de maslinesare si piper Sos de leurda
2 linguri ulei de masline1/2 lingurita coaja de lamaie1/2 lingurita otet aromat3 linguri leurda tocatasare si piper Garnitura
5 cartofi noi1 lingurita ulei de masline1/2 lingurita boia dulcesare si piper Se cresteaza capul de cotlet de miel intre vertebre, de jur imprejur. Se sareaza, pipereaza si se maseaza bine cu boia dulce.
Se taie rotondele rosi si ardeiul gras se se presara cu un praf de sare.
In fiecare crestatura dintre vertebrele capului de cotlet se pun o rondea de ardei gras galben, una de rosie si una de ardei gras portocaliu.
Se aseaza cotletul intr-o tava si si se pune pe el foarte putin ulei de masline. Se lasa cotletul circa 25-30 minute in cuptor.
Pentru sosul de leurda se amesteca leurda tocata cu uleiul de masline, coaja rasa de lamaie, otetul aromat, sarea si piperul.Pentru a subtia dressingul se poate folosi putina apa rece.
Sosul se va pune peste cartofii noi si peste frunzele de papadie.
Pentru garnitura se taie cartofii noi in sferturi si se amesteca cu sare, piper, ulei de masline si boia dulce. Se dau la cuptor 15 minute