Casa curata tine bolile departe. Acasa este locul unde te simti cel mai bine si unde te intorci intotdeauna cu drag. Insa tot aici se ascund, chiar si in locuri aparent sigure, o multime de germeni care te pot imbolnavi. Afectiunile respiratorii precum astmul, toxiinfectiile alimentare, dar si infectiile de alta natura sunt cele mai frecvente boli care pot fi dobandite si intretinute in mediul din casa, arata studii realizate la Clinica "Mayo", SUA, si la Universitatea "Kingston", Anglia. Iar zonele unde virusurile, bacteriile si fungii pot persista in concentratii periculoase in aer si pe suprafete sunt baia si bucataria. Totusi, germenii pot fi gasiti in numar mare si in locuri carora de obicei nu le acordam prea multa atentie, cum ar fi, de exemplu, pe clantele usilor, pe intrerupatoare, pe jaluzele, pe telecomanda sau pe tastatura, scrie Adevarul.
Consumati lactate ca sa aveti calciu. Fie ca alegeti sa le mancati la micul dejun sau ca aperitiv, ori cu o salata la masa de pranz, sau de seara, branzeturile sunt cele mai consumate produse alimentare. Dintre lactate, branzeturile contin cantitatea de calciu cea mai mare, chiar si 1 g la 100 g produs. Preparatele din lapte au proteine de calitate superioara si sunt surse excelente de vitamine. Lipidele lactatelor variaza, deoarece depind intr- o mare masura de prelucrarea acestora, dar si de rasa, regim si de nivelul de furajare a animalelor. Branza slaba are o buna concentrare a beneficiilor lactatelor: proteine, calciu si lipide. Necesarul de branzeturi variaza in functie de cantitatea de lapte si de proteinele consumate. Ratia zilnica medie e de 40 g branzeturi, parte a unei diete echilibrate, anunta Libertatea.
Cand sunt indicate suplimentele cu colagen. Medicii reumatologi prescriu colagenul, in combinatie cu alte substante benefice pentru cartilaje, persoanelor care sufera de artroza. Afla