Sunt cateva lucruri relationate cu sezonul rece: noptile linistite, mai mult timp de lenevit, respiratie grea… Apoi mai e vinul rosu, pastele, mai putin timp afara si ireversibilele cateva kilograme in plus, care sosesc pentru a ramane, ca un musafir nepoftit pe timp de toamna. Dar nu trebuie sa fie asa neaparat, crede medicul nutritionist Zoe Bingley-Pullin. Te poti bucura in continuare de mancarea calda in timp ce-ti mentii greutatea sub control, pentru ca iti aducem sfaturi specializate despre alimentele specifice anotimpului rece! 1. Imi plac fructele de vara si urasc ca iarna optiunile sunt limitate. Ce fructe pot consuma in sezonul rece si cum le pot incorpora in dieta mea?
Avocado, mere, rodii, grapefruit, kiwi, mandarine, portocale, fructul pasiunii, pere, toate acestea sunt fructe de sezon. Incearca sa le combini intr-o salata asortata, adaugand putin iaurt, scortisoara si miere deasupra. 2. In anotimpul rece, trec de la vin alb la vin rosu. Asta imi afecteaza silueta?
Un pahar de vin alb poate avea pana la 120 de calorii, pe cand un pahar de vin rosu are 270 de calorii, dar contine o cantitate mai mare de antioxidanti. Toate vinurile stimuleaza acidul hidrocloric, care poate da senzatia de foame, asa ca cel mai important e consumul moderat. 3. Ce alimente ma ajuta sa-mi intaresc sistemul imunitar iarna?
Cele care contin zinc, precum scoicile, nucile, semintele de floarea-soarelui, ovazul, sardinele si ghimbirul, dar si cele bogate in beta-caroten (morcovi, rosii, porumb, cartofi dulci, papaia, mango, spirulina, grau incoltit). Incearca sa prepari o bautura din aceste fructe si legume, la care sa adaugi un shot de suc din grau incoltit sau spirulina – e cel mai bun medicament preventiv contra racelii! 4. Cand vine vremea rece, beau foarte putina apa comparativ cu vara. Cum pot sa ma obisnuiesc sa beau mai multe lichide?
Nu trebuie sa