Doar sirene nu găseşti la Mesogios... În rest, au de toate, d-ale mării!
Un Yeni Rakî tucesc, combinat cu apă rece, la 16 lei, ne-a dat apetitul. Niscaiva rondele din tentacule de caracatiţă marinate în ulei de măsline şi usturoi, pe un pat de morcovi şi ţelină Apio, la 30 de lei, au fost un starter demn de masa lui Poseidon. Ca să rămânem cu picioarele pe pământ am cerut şi o Feta Saganaki, de un pol, o brânză maturată cu felii de roşii şi oregano, dată la cuptor şi servită cu pâinici de susan.
A mers la fix cu un pahar de Rocca Delle Macie, de 16 lei, un italienesc de Toscana, botezat strategic Occhio a Vento! În traducere liberă: Ochiul furtunii!
O supă cremă Bisque de Homard, cu carnea de homar îmbarcată pe spinarea curăţată a nobilului crustaceu, cu două feliuţe de pâine crocantă cu usturoi şi ulei de măsline ne-a scos, fără regret, de pe card, 43 de lei. Iar Power-play-ul restaurantului ne-a făcut limba cravată: două picioare de King Crab, crabul de apă rece şi adâncă de Alaska, pe care l-aţi văzut pe Discovery, gătite pe un grătar special cu abur, serviţi cu o spumă uşoară de usturoi e unicat în România! „Caz de puşcărie!”, râde George Chirt, Chief-Cook la Mesogios.
Un platou cu o jumătate de duzină de creveţi Tiger, traşi în sosul casei, pe bază de unt, usturoi şi vin alb, ne-a dat gustul suprem al adâncurilor. Şi dacă tot dai 85 de el, merită să ştergi farfuria cu pâinea! Desertul, o felie de tort de ciocolată cu îngheţată de mentă, ne-a dat glicemia peste cap. Şi, uite-aşa, te poţi reprofila în pescar...
Invitaţi la masă de căpitanul Nemo
O escală la Mesogios - Ţara dintre pământuri – e ca o vizită pe Nautilus, submarinul căpitanului Nemo din „20.000 de leghe sub mări”! Toate decoraţiunile au amprente marine, iar ce ţi se pune în farfurie e de provenienţă submarină! Meniu există doar pentru băuturi. Lista de bucate e afiş