Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a solicitat verificarea condiţiilor în care unităţile de învăţământ depozitează produsele alimentare oferite preşcolarilor şi elevilor în cadrul programului „Laptele şi cornul”. Sinescu a precizat că în acelaşi timp va fi verificat şi modul în care sunt ambalate produsele de panificaţie, având în vedere că au existat cazuri în care la şcoli sau grădiniţe au ajuns cornuri ambalate care au mucegăit.
În cursul zilei de ieri, la Prefectura Suceava a avut loc şedinţa comisiei judeţene care are ca atribuţii implementarea programului privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I – VIII din învăţământul de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore. Din comisie fac parte prefectul judeţului Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean, inspectorul şcolar general, precum şi şefii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.
Florin Sinescu a arătat că în cadrul şedinţei a fost analizat modul în care se derulează acest program în judeţ, fiind identificate două probleme în ceea ce priveşte modul de producţie, de respectare a standardelor de calitate şi depozitarea produselor incluse în program. Prefectul a ţinut să sublinieze că Direcţia de Sănătate Publică Suceava a efectuat în cursul anului trecut 393 de controale pentru a verifica modul în care se desfăşoară acest program în unităţile de învăţământ sucevene.
„Am identificat o serie de aspecte unde am vrea să aducem îmbunătăţiri. Astfel, la producători au fost probleme în ceea ce priveşte ambalarea şi respectarea standardelor prevăzute în actul normativ care reglementează acest program naţional şi la unităţile şcolare