Un chimist american a prezentat, in cadrul unei intalniri a Societatii americane de chimie, proiectul sau de realizare a celui mai bun Bloody Mary posibil, pornind de la analiza aromelor care il compun, potrivit Businessinsider.com. "Bloody Mary a fost desemnat cel mai complex cocktail, si din punctul de vedere al chimiei aromelor, ai o un amestec de sute de compusi care actioneaza asupra simtului gustativ. Acopera aproape toata gama de senzatii de gust uman - dulce, sarat, acru si umami sau savuros - insa nu si amar", a explicat chimistul de arome Neil C. Da Costa. Aromele provin de la ingrediente: suc de rosii, sosuri Worcestershire si Tabasco, suc de lamaie sau lime, hrean, piper negru, sare is telina. Analizand aromele acestora, a fost realizata o serie de recomandari pentru cel mai bun Bloody Mary. - Foloseste ingrediente proaspete, pentru ca produc cel mai puternic gust. Daca trebuie sa folosesti amestecuri, adauga pe cat posibil ingrediente proaspete. - Bea repede, intrucat amestecul este "foarte instabil" din punct de vedere chimic, si va incepe sa aiba un alt gust dupa 30 de minute. - Intrebuinteaza suc de rosii de calitate. Pe de alta parte nu este nevoie de votca scumpa, intrucat combinatia de ingrediente este mai puternica decat aroma alcoolului. (Hotnews.ro) Un chimist american a prezentat, in cadrul unei intalniri a Societatii americane de chimie, proiectul sau de realizare a celui mai bun Bloody Mary posibil, pornind de la analiza aromelor care il compun, potrivit Businessinsider.com. "Bloody Mary a fost desemnat cel mai complex cocktail, si din punctul de vedere al chimiei aromelor, ai o un amestec de sute de compusi care actioneaza asupra simtului gustativ. Acopera aproape toata gama de senzatii de gust uman - dulce, sarat, acru si umami sau savuros - insa nu si amar", a explicat chimistul de arome Neil C. Da Costa. Aromele provin de la ingrediente: