Specialiştii în alimentaţie au realizat o listă de produse care ne asigură necesarul zilnic de vitamine şi energie, fără a avea un aport caloric ridicat Dintre alimentele care ne
Specialiştii în alimentaţie au realizat o listă de produse care ne asigură necesarul zilnic de vitamine şi energie, fără a avea un aport caloric ridicat
Dintre alimentele care ne întăresc rezistenţa organismului la stres, dar care nu ne îngraşă se numără portocalele, peştele, roşiile, morcovii şi ţelina
Alimentele care ard mai multe calorii decât conţin sunt cunoscute ca produse cu conţinut caloric negativ. Printre acestea se numără ţelina, portocalele, căpşunele, mandarinele, grepfrutul, morcovi, caise, roşii, castraveţi, pepene verde, conopida, merele şi ardeiul iute.
Citricele - Aceste fructe bogate în vitamina C conţin şi flavonoide, şi fitonutrienţi care reduc nivelul colesterolului şi riscul formării cheagurilor de sânge, îmbunătăţind în acelaşi timp şi starea generală a organismului.
Legumele - Sunt alimentele care ne energizează, fără a avea un aport crescut de calorii. Printre legumele recomandate de nutriţionişti se numără salata, cu 12 kcal/100g, ţelina şi castraveţii cu 15 kcal/100g, roşiile şi vinetele, cu 20 kcal/100g şi spanacul care are 17 kcal/100g.
Salatele ne înbunătăţesc vederea
Dieta bogată în legume nu numai că ne energizează, dar ne întăreşte sănătatea unghiilor şi a părului, îmbunătăţindu-ne în acelaşi timp vederea.
Peştele - Somonul, macroul şi heringul, constituie cea mai importantă sursă de acizi graşi de tip omega 3. Peştele ne ajută să luptăm împotriva depresiei şi a unor afecţiuni precum artrita, contribuie la sănătatea părului şi a pielii şi reduce riscul afecţiunilor cardiace şi a cancerului. Conţinutul său caloric nu este mai mare de 155 - 175 kcal/100g.
Nucile şi seminţele - Deşi au un conţinut ca