Dacă vreți să nu aveți probleme cu inima, ar trebui să nu săriți peste micul dejun, avertizează oamenii de știință din SUA, potrivit BBC.
Un studiu efectuat pe 27.000 de bărbați, publicat în revista medicală Circulation, atrage atenția asupra faptului că cei care nu iau micul dejun sunt mai expuși riscului de a avea probleme cardiace.
O echipă de cercetători de la Școala Publică de Sănătate Harvard susține că organismul uman este supus unui stres în plus atunci când sărim peste micul dejun.
Studiul a durat timp de 16 ani și a vizat bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 82 de ani, iar în această perioadă peste 1.500 de persoane incluse în studiu au avut un atac de cord sau o altă afecțiune cardiacă fatală.
Potrivit cercetătorilor, cei care au sărit peste micul dejun prezentau un risc cu 27% mai mare de a avea probleme cardiace decât ceilalte persoane implicate în studiu.
"Concluzia finală e simplă: luați micul dejun în decurs de maximum o oră de când vă treziți. Contează foarte mult ora la care mâncați deoarece dacă așteptați până la prânz pentru a lua masa, atunci organismul este supus unui stres suplimentar, care în timp poate mări riscul de a avea probleme cu tensiunea, diabetul sau obezitatea, factori ce în final afectează iremediabil sănătatea inimii", explică medicul Leah Cahill, potrivit BBC.