O lingură de zahăr poate amplifica efectul antibioticelor în lupta cu infecţiile, este concluzia cercetătorilor de la Universitatea din Boston. Oamenii de ştiinţă consideră că glucoza şi fructoza fac bacteriile periculoase mai sensibile la efectul antibioticelor, informează site-ul healthzone.ca.
Din cauza automedicaţiei şi a faptului că bacteriile şi-au dezvoltat o mai bună rezistenţă la tratamentele clasice, specialiştii au constatat că zahărul îmbunătăţeşte semnificativ efectul antibioticelor mai ales în cazul bacteriilor care provoacă infecţii frecvente, precum Eschericia Coli (E. Coli), cea mai frecventă cauză a infecţiilor urinare.
"Bacteriile rezistente reuşesc să se protejeze împotriva antibioticelor intrând într-o stare latentă. Ulterior, acestea redevin active şi duc la reapariţia infecţiilor. Zahărul face ca aceste bacterii să se activeze mai uşor din starea latentă, iar antibioticele devin astfel mai eficiente", precizează profesorul James Collins, autorul cercetării.
Cercetătorii au testat această teorie pe bacteria E. Coli. În urma analizelor de laborator au putut să elimine 99,9% din bacteriile agresive în două ore cu zahăr şi antibiotice. Fără zahăr, medicamentele nu au avut niciun efect, se menţionează în cercetare. Oamenii de ştiinţă vor să testeze eficienţa zahărului şi în tratamentul tuberculozei, infecţie cauzată de bacilul Koch, localizată în plămâni.
O lingură de zahăr poate amplifica efectul antibioticelor în lupta cu infecţiile, este concluzia cercetătorilor de la Universitatea din Boston. Oamenii de ştiinţă consideră că glucoza şi fructoza fac bacteriile periculoase mai sensibile la efectul antibioticelor, informează site-ul healthzone.ca.
Din cauza automedicaţiei şi a faptului că bacteriile şi-au dezvoltat o mai bună rezistenţă la tratamentele clasice, specialiştii au constatat că zahărul îmbunătăţeşte semnific