L'ecrevisse Bistrot e un mic bistrou frantuzesc tipic, intr-o casa ascunsa in zona Foisorului de Foc, lipita de un restaurant ceva mai vechi al locului, Deck. A fost deschis in august 2010. Spun ca e un bistrou tipic pentru ca patronul e si bucatar (sau invers), ceea ce spune ceva semnificativ despre acest loc. Casa nu e mare, are un etaj, insa bistroul ocupa doar parterul si gradinita din fata. La primul nivel am vazut doar niste camere inchise cu cheia. Zona e frumoasa, cu farmec, cu case vechi si strazi putin circulate.
Dl. K nu si-a batut deloc capul cu amenajarea, asa cum era si de asteptat, dupa modelul occidental, in care toate resursele se concentreaza in farfurie, nu pe pereti. A adunat cateva mese, niste tablouri si ceva obiecte, le-a pus care-incotro, a dat putin cu vopsea si gata! Parterul arata rezonabil, insa scara ce duce la etaj si zonele mai ferite privirii clientului arata cam ponosite. Nu au cuiere sau garderoba, asa ca toata lumea sta cu paltoanele pe spatarul scaunului. L'ecrevisse e un bistrou mic, dupa cum am spus, si atat de plin de fum incat principala noastra preocupare acolo a devenit imediat mancatul cat mai iute pentru a putea iesi urgent la fumul gazelor de esapament, de preferat de departe atmosferei de la L'ecrevisse...
In farfurie lucrurile arata bine. Meniul scurt, scris cu creta pe o tablita, mancare buna de bistrou frantuzesc. Nu au amuse-bouche la L'ecrevisse. Au vrut cu orice pret sa puna mancarea pe niste platorui imense pentru mesele acelea minuscule, ca la marile restaurante de lux. Nu am inteles de ce, dar e treaba lor. Mai bine faceau invers: puneau un cuier sau o garderoba si un amuse-bouche, oricat de minuscul, ca la restaurantele mari, si farfurii normale, de bistrou adevarat... Mancarea a fost buna, dupa cum am spus, tot ce am luat: aumoniers (cu branza de capra), salade Ecrevisse, Jigot d’agneau si crev