Ierarhia celor mai sănătoase tipuri de parizer a fost realizată în urma unor evaluări desfăşurate în laboratoare acreditate internaţional. Au fost analizate 11 astfel de produse alimentare. Pe primele locuri au ieşit Caroli, Cristim şi Prodprosper. Sursa: Adi Pîclişan
Evaluările au fost realizate în laboratoare acreditate din reţeaua independentă de industrie din cadrul reţelei International Consumer Research&Testing.
“În cadrul acestui studiu s-a ţinut cont de următoarele criterii: umiditate%, proteină %, grăsime %, NaCl % şi raport colagen/proteina %”, a explicat Alexandra Machitescu, responsabil relaţii publice în cadrul Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România - organizaţa care a oferit aceste informaţii.
Clasamentul
Au fost testate parizere de pui produse de: Agricola, Aldis, Best Farm, Campofrio, Caroli, Clever, Cristim, Diavist, Luca şi Prodprosper. Prodprosper - parizer de pasare 5,5 stele din 5,5 stele Cristim - parizer pui - 5,38Caroli - parizer pasare – 5,25Campofrio - parizer pasare – 5,13Aldis - parizer piept pui – 5Agricola - parizer pasare - 5Best Farm - parizer pui - 5Luca Parizer - piept pui – 4,75Best Farm - parizer traditional din piept de pui – 4,75Diavist - parizer pui – 4,25Clever - parizer de pui – 4,25
Studiul a fost realizat în cadrul laboratoarelor International Consumer Research & Testing, ICRT fiind un consorţiu internaţional format din mai mult de 45 de organizaţii de consumatori din lumea întreaga.