CE BEM, CE MĂNCĂM
Ingheţata conţine lapte praf degresat, dar nu este un argument pentru a fi consumată de persoanele cu probleme de greutate. Undeva ascunsă printre aditivi alimentari stă grăsimea din lapte.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Ingheţata conţine lapte praf degresat, dar nu este un argument pentru a fi consumată de persoanele cu probleme de greutate. Undeva ascunsă printre aditivi alimentari stă grăsimea din lapte.
Ingheţata cu aromă de vanilie şi sirop de caramel Aloma are in compoziţie două ingrediente care se bat cap in cap. Primul este laptele praf degresat, şi consumatorul se poate găndi că, măncănd, nu va avea probleme cu silueta. Insă, la sfărşitul listei de ingrediente, apare grăsimea din lapte, ceea ce arată incă o dată că trebuie intotdeauna să citim eticheta pănă la capăt. Compoziţia integrală a ingheţatei este: "lapte praf degresat reconstituit, sirop de caramel 18% (bază sirop de caramel E 150 (zahăr, apă, lapte condensat cu zahăr, sirop de glucoză, unt, agent de ingroşare (adipat de diamidon acetilat E 1451), sirop de zahăr caramelizat, sare, emulgatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi E 471), aromă), apă, zahăr, emulgator (lecitină din soia E 322), stabilizatori (gumă xantan E 415, gumă carruba E 415), zahăr, sirop de glucoză, grăsime vegetală, dextroză, zer praf (din lapte), emulgatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi E 471), stabilizator (carboximetilceluloză E 466), grăsime din lapte, praf de gălbenuş de ou, arome. Poate conţine urme de gluten şi proteine din albuş de ou". Â
ANALIZĂ. Profesorul Mencinicopschi ne spune că produsul are un profil nutriţional dezechilibrat, cu un conţinut semnificativ de zaharuri cu index glicemic ridicat: zahăr, sirop de glucoză, dextroză, imprimănd o incărcătură glicemică ridicată, periculoasă pentru pancreas, rezultănd variaţii mari ale glice