Specialistii de la Crescatoria Larga Jijia au creat o noua specie de peste, crapul fara solzi. Noul peste este rodul stradaniilor crescatorilor ieseni, care de peste 20 de ani incearca sa puna la cale "visul" gospodinelor, un peste fara solzi, cat mai mare si cat mai gustos. Directorul Complexului Piscicol Larga Jijia, Gheorghe Huian, a declarat ca noua specie de peste este unica pe plan mondial, iar prin performante este demna de Cartea Recordurilor. "Este o rasa noua de crap, o incrucisare intre crapul de Inau si crapul de Delta golas. Lucrarile de selectie au inceput in 1989. Acum patru ani am ajuns la o linie de selectie speciala. Pentru barbatii care curata peste va fi un deliciu. Are niste calitati deosebite, un corp inalt, un cap mic, si contine 3% mai multa carne decat ceilalti crapi. Are o densitate foarte mare, daca il iei in mana parca e lut. Indicii tehnici de carnozitate depasesc celelalte rase. Este mai rezistent si poate ajunge pana la 25-30 de kilograme. L-am botezat Toppless pentru ca este complet lipsit de solzi, iar din punctul de vedere al meseriasului si pasiunii din mine, cand pun mana pe el parca as pune mana pe o fata de 20 de ani. Are o piele foarte fina, este greu de manipulat pentru ca aluneca usor din mana, acesta fiind singurul inconvenient", a mai declarat Gheorghe Huian, directorul Complexului Piscicol Larga Jijia.
Noua specie de crap, fara solzi, va fi omologata in acest an si va fi inscrisa in Cartea Recordurilor. Specialistii ieseni recomanda crapul Toppless servit sub forma de "burta fara oase" la gratar, cu lamaie. (C.O.)
Specialistii de la Crescatoria Larga Jijia au creat o noua specie de peste, crapul fara solzi. Noul peste este rodul stradaniilor crescatorilor ieseni, care de peste 20 de ani incearca sa puna la cale "visul" gospodinelor, un peste fara solzi, cat mai mare si cat mai gustos. Directorul Complexulu