Ungurii şi-au amenajat un stand în Piaţa Sfatului unde propun braşovenilor mezelurile picante, printre care şi-a făcut loc şi un salam în formă de purceluş. La capitolul băuturi, vinul fiert cu scorţişoară şi gutui stă la loc de cinste
Producătorii din Ungaria au venit la Braşov cu cele mai gustoase bucate din Câmpia Panoniei. Salam vânătoresc, ciolan afumat, pateu, caltaboş - toate preparate tradiţional, într-un oraş de lângă Budapesta - au fost expuse într-o căsuţă de lemn, din Piaţa Sfatului. „Sunt produse specifice ungureşti care se mai fac şi-n Ardealul de Vest. Spre exemplu, şunca aceasta se fasonează, se ţine 2 săptămâni în saramură. Apoi «se picură». Timp de 10 săptămâni se lucrează la ea până ajunge să fie atârnată în cui. Singurele condimente ce intră în compoziţia ei sunt sarea şi piperul. Nu au niciun fel de conservant artificial, ci doar sare şi fum. Acesta este un salam tradiţional unguresc, cu boia. Arată aşa pentru că se cumpără un material textil care se umple cu carnea de salam”, a declarat Laslo Czickas, producător de mezeluri ungureşti.
Bunătăţile au făcut cu ochiul braşovenilor pofticioşi. „Mezelurile sunt «super». Purceluşul acela e foarte aspectuos, dar şi slănina e nemaipomenită”, ne spune o braşoveancă. Majoritatea însă se uită cu jind la ele: „îs cam «piperate»”. „Au produse bune, dar pentru noi îs cam scumpe. Mezelurile tradiţionale ungureşti sunt bune, dar dacă nu-s bani...”, este de părere un pensionar. Ungurii şi-au amenajat un stand în Piaţa Sfatului unde propun braşovenilor mezelurile picante, printre care şi-a făcut loc şi un salam în formă de purceluş. La capitolul băuturi, vinul fiert cu scorţişoară şi gutui stă la loc de cinste
Producătorii din Ungaria au venit la Braşov cu cele mai gustoase bucate din Câmpia Panoniei. Salam vânătoresc, ciolan afumat, pateu, caltaboş - toate preparate tradiţional, în