Femeile care elimină carnea roşie din alimentaţia lor riscă să dezvolte stări de anxietate şi depresie. Absenţa preparetelor din carne de miel sau vită poate reprezenta o cauză a apariţiei acestor afecţiuni la femei, arată cele mai recente studii făcute în Australia, citate de Daily Mail. De asemenea, alimentaţia bazată exclusiv pe consumul de carne de pui şi de peşte nu este atât de sănătoasă pe cât s-ar crede.
“Starea psihică a femeilor nu se îmbunătăţeşte daca acestea consumă legume şi carne de porc, peşte sau pui. Doar carnea roşie are proprietăţi în acest sens”, spune Felice Jacka de la Universitatea Deakin din Victoria.
Cu toate acestea, cercetătorii avertizează asupra consumului excesiv de carne de roşie care poate duce la depresie. Din acest motiv, femeile sunt îndemnate să consume moderat aceste produse. Asta însemnă 3-4 porţii pe săptămână, dar cu condiţia ca bucăţile de carne să nu depăşească mărimea palmei consumatorului.
Studiul a fost realizat în Australia pe un eşantion de 1.000 de femei. (Alexandra Ruse)
Femeile care elimină carnea roşie din alimentaţia lor riscă să dezvolte stări de anxietate şi depresie. Absenţa preparetelor din carne de miel sau vită poate reprezenta o cauză a apariţiei acestor afecţiuni la femei, arată cele mai recente studii făcute în Australia, citate de Daily Mail. De asemenea, alimentaţia bazată exclusiv pe consumul de carne de pui şi de peşte nu este atât de sănătoasă pe cât s-ar crede.
“Starea psihică a femeilor nu se îmbunătăţeşte daca acestea consumă legume şi carne de porc, peşte sau pui. Doar carnea roşie are proprietăţi în acest sens”, spune Felice Jacka de la Universitatea Deakin din Victoria.
Cu toate acestea, cercetătorii avertizează asupra consumului excesiv de carne de roşie care poate duce la depresie. Din acest motiv, femeile sunt îndemnate să consume moderat aceste pro