Persoanele care au o dietă bogată în acizi graşi Omega 3 trăiesc cu doi ani mai mult decât cele care au un regim sărac în aceşti nutrienţi. Aceasta este concluzia unui studiu recent, care arată că Omega 3 asigură organismului o protecţie suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare, notează PassionSante.be.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard au analizat, pentru început nivelul de Omega 3 din sânge. Mai apoi, voluntarii au trebuit să completeze un chestionar care cuprindea un set de întrebări ce aveau rolul de a identifica eventualii factori de risc cardiovascular.
În cadrul studiului au fost implicaţi în jur de de 3.000 de persoane, cu vârste trecute de 65 de ani. Potrivit site-ului PassionSante.be, cercetarea s-a desfăşurat pe 20 de ani
Rezultatele au dus la constatarea că cei care prezintă niveluri mai ridicate de Omega 3 prezintă un risc cu 35% mai puţin să moară din cauza unei afecţiuni cardiace, speranţa de viaţă fiind cu doi ani mai mare decât la grupul cu o mai slabă concentraţie de Omega 3.
Algele, peştele, printre care somonul şi tonul, nucile, migdalele, uleiul de măsline, fructele şi legumele crude şi uscate sunt doar câteva dintre sursele principale de acizi graşi Omega 3.
Persoanele care au o dietă bogată în acizi graşi Omega 3 trăiesc cu doi ani mai mult decât cele care au un regim sărac în aceşti nutrienţi. Aceasta este concluzia unui studiu recent, care arată că Omega 3 asigură organismului o protecţie suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare, notează PassionSante.be.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard au analizat, pentru început nivelul de Omega 3 din sânge. Mai apoi, voluntarii au trebuit să completeze un chestionar care cuprin