Panica legumelor infectate cu bacteria E-coli în variantă mutantă nu i-a înspăimântat pe românii care muncesc în Germania, scrie Der Spiegel în ediţia online. Ei şi polonezii aflaţi la muncă temporară pe teritoriul german dau exemplu, spre bucuria germanilor, de luciditate în plină spaimă a castraveţilor şi altor vegetale bănuite că ar fi purtătoare de bacteria invizibilă, care bântuie, al propriu, Europa. Cum nu s-a descoperit încă “vinovatul”, deşi autorităţile de la Bruxelles erau convinse duminică seara că au dat de urma lui la o fermă din landul Saxonia Inferioară, însă astăzi au primit răspuns negativ în urma testelor, un fermier german a prins curaj şi a declarat, apropo de gestul românilor şi polonezilor, că legumele şi fructele din ţara sa “sunt perfect comestibile”. Fermierul Rudolf Behr, unul dintre cei mai mari producători din germania, care are angajaţi români şi polonezi, spune că este uşor de dovedit că legumele sunt de calitate şi precizează că angajaţii săi (din România şi Polonia, n.r.) le consumă zilnic, fără să fi avut până acum vreo problemă de sănătate. “Singura problemă este că nu prea mai are cine să le ofere de lucru”, precizează el. Afirmând că pierde zilnic aproximativ 250.000 de euro, pentru că magazinele se tem să mai cumpere legume şi fructe.
Panica legumelor infectate cu bacteria E-coli în variantă mutantă nu i-a înspăimântat pe românii care muncesc în Germania, scrie Der Spiegel în ediţia online. Ei şi polonezii aflaţi la muncă temporară pe teritoriul german dau exemplu, spre bucuria germanilor, de luciditate în plină spaimă a castraveţilor şi altor vegetale bănuite că ar fi purtătoare de bacteria invizibilă, care bântuie, al propriu, Europa. Cum nu s-a descoperit încă “vinovatul”, deşi autorităţile de la Bruxelles erau convinse duminică seara că au dat de urma lui la o fermă din landul Saxonia Inferioară, însă astăzi au prim