Pune lactatele pe un raft al frigiderului, acoperă alimentele gătite sau pe cele fără ambalaj şi pune pe raftul cel mai răcoros produsele proaspete şi cel mai uşor perisabile, susţine lector dr. Lygia Alexandrescu. Şi acestea sunt doar câteva din regulile despre care nutriţionistul spune că trebuie respectate la aranjarea frigiderului. l Pune lactatele pe un raft al frigiderului, acoperă alimentele gătite sau pe cele fără ambalaj şi pune pe raftul cel mai răcoros produsele proaspete şi cel mai uşor perisabile, susţine lector dr. Lygia Alexandrescu. Şi acestea sunt doar câteva din regulile despre care nutriţionistul spune că trebuie respectate la aranjarea frigiderului. l
- Pune în sertare fructele, legumele (ideal ar fi spălate şi uscate) şi verdeaţa în pungi de hârtie, pentru a preveni condensul şi degradarea acestora. Dacă totuşi le păstrezi în pungi de plastic, lasă ambalajul desfăcut.
- Nu introduce în frigider oale fără capac ori mezeluri sau lactate neacoperite, pentru că vor împrumuta mirosul celorlalte alimente neambalate.
- În fiecare frigider trebuie să existe un recipient (o ceşcuţă) cu bicarbonat de sodiu, care are rolul de a absorbi diversele mirosuri de alimente.
- Păstrează pe raftul de jos (asta în cazul aparatelor ale căror congelatoare au uşă separată) mezelurile, preparatele cu sosuri uşor alterabile, deserturile sensibile sau carnea proaspătă (evident, înfoliată!), pentru că aceasta este zona cea mai rece din frigider. În cazul aparatelor vechi, cu congelatorul în interiorul frigiderului, raftul cel mai rece e primul de sus.
- Pune alimentele care ar putea curge într-un vas, ca să nu-ţi murdărească produsele depozitate mai jos sau chiar tot frigiderul.
- Uşa răcitorului e rezervată ouălor, laptelui, sosurilor, gemurilor şi sticlelor de apă sau de suc.
- Nu pune în frigider mâncărurile abia preparate care nu s-au