Un chimist american a prezentat, in cadrul unei intalniri a Societatii americane de chimie, proiectul sau de realizare a celui mai bun Bloody Maryposibil, pornind de la analiza aromelor care il compun, potrivit Businessinsider.com.
"Bloody Mary a fost desemnat cel mai complex cocktail, si din punctul de vedere al chimiei aromelor, ai o un amestec de sute de compusi care actioneaza asupra simtului gustativ. Acopera aproape toata gama de senzatii de gust uman - dulce, sarat, acru si umami sau savuros - insa nu si amar", a explicat chimistul de arome Neil C. Da Costa.
Aromele provin de la ingrediente: suc de rosii, sosuri Worcestershire si Tabasco, suc de lamaie sau lime, hrean, piper negru, sare din telina.
Analizand aromele acestora, a fost realizata o serie de recomandari pentru cel mai bun Bloody Mary.
Foloseste ingrediente proaspete, pentru ca produc cel mai puternic gust. Daca trebuie sa folosesti amestecuri, adauga pe cat posibil ingrediente proaspete.Bea repede, intrucat amestecul este "foarte instabil" din punct de vedere chimic, si va incepe sa aiba un alt gust dupa 30 de minute. Intrebuinteaza suc de rosii de calitate. Pe de alta parte nu este nevoie de votca scumpa, intruecat combinatia de ingrediente este mai puternica decat aroma alcoolului. Un chimist american a prezentat, in cadrul unei intalniri a Societatii americane de chimie, proiectul sau de realizare a celui mai bun Bloody Maryposibil, pornind de la analiza aromelor care il compun, potrivit Businessinsider.com.
"Bloody Mary a fost desemnat cel mai complex cocktail, si din punctul de vedere al chimiei aromelor, ai o un amestec de sute de compusi care actioneaza asupra simtului gustativ. Acopera aproape toata gama de senzatii de gust uman - dulce, sarat, acru si umami sau savuros - insa nu si amar", a explicat chimistul de arome Neil C. Da Costa. @N_P