Pentru o nuntă ca la carte, trebuie să scoţi din buzunar peste 25.000 de lei. Criza nu îi sperie pe giurgiuvenii care vor să îşi întemeieze o familie. Chiar dacă au renunţat la o parte din fastul din anii precedenţi, oamenii ţin morţiş să îşi unească destinele atât în faţa Stării Civile cât şi în faţa Domnului.
Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Giurgiu prin vocea directorului executiv Carmen Ciobanu, susţine că Serviciul de Stare Civilă a organizat până acum 66 de cununii, şi că pentru următoarea săptămână sunt programate alte 12 cupluri.
Chiar dacă o parte dintre acestea amână pentru moment şi căsătoria în faţa lui Dumnezeu, majoritatea şi-au pregătit deja în cele mai mici detalii nunta propriu-zisă.
Primul pas este legat de garderobă. Rochiile de tip vintage, clasice cu dantelă şi crinolină le-au înnebunit pe miresele giurgiuvene. Este preferat în continuare albul, iar preţurile acestora variază între 500 şi 2.000 de lei.
Agenda restaurantelor este plină
Cei care nu şi-au programat din timp nunta, riscă să nu mai găsească locuri la restaurantele din oraş pentru acest an.
Mariana Olteanu, administratorul restaurantului „Mioriţa”, susţine că până la sfârşitul anului nu se mai pot face rezervări pentru că toate zilele în care se pot face nunţi au fost ocupate.
„Până acum avem programate 22 de nunţi. Am început să rezervăm şi pentru anul viitor” spune Mariana Olteanu. Aceasta susţine că se percepe un avans de 1.000 de lei pentru sala mare a restaurantului, restul banilor urmând să fie achitaţi în momentul nunţii.
„Noi ne ocupăm doar de meniul clienţilor, care este la alegere. Un meniu care include patru feluri de mâncare ajunge la 120 de lei de persoană. De restul se ocupă firmele specializate” a mai spus administratorul restaurantului.
Urmează consultarea unor firme specializate în org