Top 10 alimente care reduc eficienta medicamentelor. Deobicei, alimentele si medicamentele actioneaza in armonie pentru a va proteja starea de sanatate, insa acest lucru nu este intotdeauna o regula. Anumite alimente, precum laptele, prunele si taratele, pot afecta absorbtia si metabolizarea medicamentelor de catre organism si, prin urmare, efectele lor benefice asupra sanatatii. Eficienta medicamentelor este influentata de o serie de factori, dintre care cei mai importanti sunt compozitia meselor, gradul de umplere a stomacului si viteza de golire, capacitatea de absorbtie a celulelor intestinale, viteza de transport a substantelor active prin sange, existenta altor boli asociate si starea de sanatate hepatica. In ceea ce priveste compozitia meselor, specialistii au observat ca anumite tipuri de alimente pot perturba absorbtia si metabolizarea medicamentelor. Astfel, alimentele sarate scad eficienta tratamentului antidepre-siv, carnea si mezelurile interfereaza cu terapia impotriva bolii Parkinson, produsele lactate care contin mult calciu inhiba absorbtia medicamentelor cu tetraciclina, varza si broccoli scad efectul anticoagulant al medicamentelor, in timp ce alimentele bogate in fier, precum ficatul sau ouale, reduc eficienta penicilinei si antihipertensivelor, informeaza Romania Libera.
Top 5 salate obisnuite care ingrasa mai mult decat fast-food-ul. Chiar daca par cele mai sanatoase gustari in diete, majoritatea salatelor pe care le comandam la restaurant au mai multe calorii decat produsele tipice de fast-food. Un burger obisnuit are, in medie, 550 de calorii. O salata, insa, poate depasi 1000 de calorii, precum si cantitatea acceptata de grasimi saturate, conform businessinsider.com. Salata Caesar Este o gustare pe care o regasim in meniurile multor restaurante. Preparata cu multa carne de pui prajita, salata ajunge la 900-1000 de calorii. Daca ada