O idee de Choux à la crème (Gogosi cu crema), dar o varianta de aperitive. De ce n-ar merge, nu? Inlocuim unplutura dulce de crema de vanilie, cu o umplutura sarata, ca de exemplu o crema din branza si in functie de celelalte ingredientele adaugate, putem sa obtinem diverse variante, dupa gustul fiecaruia. Choux à la crème aperitiv
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Ingrediente gogosi (choux):
* 200 ml apa
* 100 g unt
* sare
* 150 g faina
* 4 oua mari
Umplutura:
* 250 g crema de branza fina
( Philadelphia, Hochland...)
* 100 branza feta
* cca. 80-100 ml smantana
* 100 g sunca taraneasca
* masline verzi
* 2 rosii uscate in ulei
* 1/2 ardei rosu californian
* vegeta
* piper colorat pisat mare
* crema gulas dulce ( la tub )
Mod de preparare:
Pentru gogosi, se pune la fiert apa, untul si sarea, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.ro.
Cand a inceput sa fiarba, se ia oala de pe foc si se adaugai faina, (cernuta in prealabil) toata odata.
Se amesteca rapid, pana cand se obtine o coca omogena, dupa care se mai pune pe foc mestecand in continuare, pana nu se mai lipeste de oala.
Se lasa sa se racoreasca, amestecand din cand in cand.
Nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta si incepem sa adaugam pe rand ouale, pe masura ce este incorporat cel dinainte.
Tapetata cu hartie de copt tava si punem gogoselele cu o lingurita sau cu o poche-ul, la distanta una de cealalta.
Se coace la foc tare pana se umfla, apoi se da mai incet focul si se lasa sa se rumeneasca putin.
Cand sunt racite, se taie pe jumatate, si se umplu.
Pregatim umplutura:
Intru-un bol condimentam crema de branza ( Philadelphia, Hochland...) si feta, apoi o amestecam cu sunca taiata felii sau cuburi, maslinele si rosiile uscate se