"Ai pâine şi brânză, mănâncă şi dansează. Fii mulţumit cu ceea ce-ţi oferă viaţa" ● proverb armenesc
● Constantina Prunaru, Giurgiu. Pentru a prepara o salată kişir aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 2 pahare de grâu pisat foarte mărunt, 3 pahare de apă fiartă, o rodie, 3 legături ceapă verde, tăiată mărunt, 3 legături mărar, tocat, 3 legături pătrunjel, o linguriţă chimen, piper negru, un ardei iute uscat şi pisat, 3 linguri de oţet de rodie, o ceşcuţă de ulei de măsline. Preparare: Puneţi apă fiartă peste grâul pisat şi amestecaţi, lăsaţi să tragă toată apa, apoi adăugaţi restul ingredientelor şi montaţi pe platou peste frunze de salată.
● Mihaela Ivanov, Bucureşti. Pentru o salată de ton aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o conservă de ton în ulei, 2 gogoşari, 2 roşii tăiate feliuţe, 2 ouă fierte tăiate cubuleţe, o ceapă tocată mărunt, un căţel de usturoi tocat mărunt, 12 măsline negre tocate, o linguriţă de chimen măcinat (după gust), 8 linguri ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare şi piper. Preparare: Spălaţi gogoşarii, îi coaceţi, îi săraţi şi îi lăsaţi acoperiţi într-un vas. Reci, îi curăţaţi şi îi tăiaţi fâşiuţe, adăugaţi ceapa şi usturoiul, într-o salatieră, adăugaţi chimenul, sare, piper, roşii, ouă, măsline şi ton. Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul de măsline şi turnaţi peste salată.
● Andreea Popovici, Piteşti. Un aperitiv deosebit este taratorul, pentru care aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g cartofi, o legătură mărar, 150 g unt, 1/2 linguriţă piper, 1/2 lămâie, 1 kg morcovi, o ceapă, 500 g iaurt, 5 căţei de usturoi. Preparare: Fierbeţi cartofii în coajă, apoi îi curăţaţi şi adăugaţi 100 g unt, mărarul, piperul, lămâia şi îi pisaţi. Daţi prin răzătoare morcovii şi ceapa, căliţi-le la foc mic împreună cu restul de unt. Amestecaţi iaurtul cu mărar,